Jūsu iepirkumu grozā nav preču.

Izmēģini
  • Izņemiet preci bez piegādes maksas
  • 14 dienu atgriešanas tiesības
  • Iegādājieties preces līzingā

Kāpēc jāēd neapstrādāti produkti?

Neapstrādāti produkti: piemēroti veselībai, Jūsu naudas makam un daudz kam citam

Neapstrādāts ēdiens, viennozīmīgi, ir veselīgāks par apstrādātu, tomēr daudziem cilvēkiem tas negaršo. Mūsu garša ir ļoti izlutināta, un mums vairs negaršo tas, kas nav pietiekoši sasālīts, sacukurots vai sapiparots. Un tomēr, ir vesela virkne vērā ņemamu iemeslu, kāpēc būtu vērts pievērst vairāk uzmanības neapstrādātiem dārzeņiem un augļiem.

Daudz rosīgāki un izturīgāki

Cilvēks, kas ēd neapstrādātus produktus ir tas, kura ēdienkarte par 75% sastāv no neapstrādātiem produktiem. Lietojot uzturā šādus produktus, cilvēks uzņem mazāk kaloriju, produktiem ir labāka kvalitāte, bet cilvēks ir rosīgāks un spēj pretoties dažādām saslimšanām.

Termiski apstrādāti produkti zaudē pusi no savas uzturvērtības

Ir pierādīts, ka tikai gavēnis dziedē un attīra labāk, nekā neapstrādāti produkti. Proti, fakts ir šāds: ūdenī vārīti dārzeni patur tikai 40% no savas faktiskās vērtības.

  • Mēs ne tikai iznīcinām enzīmus, bet arī vitamīnus, īpaši vitamīnu C, kura uzdevums ir attīrīt asinis.
  • Termiskās apstrādes laikā, ciete un cukurs tiek ķīmiski modificēti, un kļūst bīstami tiem, kam ir tendence uz lieko svaru.
  • Karsēšana nodara skādi taukiem un eļļām, kas atstāj nelabvēlīgu iespaidu uz sirds slimniekiem .

No otras puses, termiski neapstrādātus produktus var ēst katrs, pat tie, kas sirgst ar diabētu var ēst svaigus augļus (bet nedrīkst lietot uzturā termiski apstrādātus augļus).

3 iemesli, kāpēc neapstrādāti produkti ir veselīgāki

  • Neapstrādāts ēdiens ir balstīts uz augļiem un dārzeņiem, tādēļ tas nodrošina mūs ar vitamīnu un kālija devām, kā arī daudz šķiedrvielām, kas palīdz novērst aizcietējumus.
  • Šāds uzturs samazina sirds saslimšanu risku un pasargā mūs no iespējas saslimt ar vēzi.
  • Šāds uzturs satur maz tauku, kas nozīmē – arī maz kaloriju, tādēļ augļu un dārzeņu lietošana uzturā neapstrādā veidā veicina uzvaru pār lieko svaru.

Nepārspīlējiet!

Bet, kā jau visā, arī šeit nevajadzētu pārspīlēt ar neapstrādā produktu daudzumu, jo tas nebūs veselīgi. Tas radīs zarnu uzpūšanos, turklāt, šādos produktos trūkst dzelzs, tādēļ uzturā būtu jālieto arī produkti, kas satur dzelzi.

Mazāks laika un naudas patēriņš

Apstrādātus produktus Jūs ēdat trīs reizes vairāk, nekā neapstrādātus, tādēļ Jūs saskaraties ar trīs reizes lielāku pārēšanās un svara pieauguma risku. Turklāt, neapstrādātu produktu sagatavošana ir ļoti ātrs process, jo viss, kas Jums ir jādara – jānoskalo tie zem tekoša ūdens un tie ir gatavi ēšanai.

Vēl viens iemesls svaigu produktu ēšanai: lietojot uzturā termiski apstrādātus produktus, nākas tos iegādāties vairāk, kas neapšaubāmi ļauj saprast – svaigu produktu ēšana ir daudz lētāka.

Ne vienmēr neapstrādāts ēdiens ir negaršīgs

Šādu ēdienu piedevu saraksts ir ļoti garša: citrons, mandeles, medus, rozīnes, sezama sēklas, jogurts, mārrutki, eļļa, krējums …

Vai to var atļauties cilvēki, kas strādā smagu fizisku darbu?

Kopumā, pastāv uzskats, ka gaļa ir spēcinošs ēdiens. Bet īstenībā tā ir sava veida stimulants, līdzīgi kā kafija. Šis šķietamais spēks drīz vien pazūd un parādās miegainība un viegls sagurums. Cilvēki, kas uzturā lieto svaigus produktus, šādu stāvokli, kurā valda šķietama harmonija, nepazīst.

Kur dabūt „veselīgos dārzeņus”?

Mūsdienās, kad visi augļi un dārzeņi tiek apsmidzināti, rodas jautājums, vai šādu produktu lietošana svaigā veidā ir droša veselībai. Tiem, kas ēd neapstrādātus produktus ir jāpievērš nopietna uzmanība vietām, kur tie tiek iegādāti.

Pat, ja Jums nav savs dārzs, Jūs varat atrast vietu, kur iegādāties ķimikāliju neskartus augļus un dārzeņus. Piemēram, nelielos augļu dārzos vai pie lauksaimniekiem, kas audzē ekoloģiski tīrus produktus. Šie produkti netiek apstrādāti ar ķimikālijām un tos iegādājoties Jūs sajutīsit to patieso garšu.

Organiski un bioloģiski audzētos augļus un dārzeņus var iegādāties arī EKO veikalos un veikalos, kuros pārdod veselīgus produktus.

Kam mēs neiesakām lietot uzturā neapstrādātus produktus

Regulāri uzturā lietot neapstrādātus produktus mēs neieteiktu grūtniecēm, bērniem, vēža slimniekiem un tiem, kas ir ļoti kalsni, jo šo produktu lietošana veicina svara samazināšanos. Ja Jūs domājat par intensīvu neapstrādātu produktu lietošanas uzsākšanu, sākumā konsultējieties par savu ieceri ar ārstu.

Lai ko Jūs arī izvēlētos – termiski apstrādātus vai svaigus produktus, mēs novēlam Jums labu apetīti!